Hallo, mijn naam is Ellen Appelman.  Ik vlecht manden van wilgenteen. Sinds ik lid ben van het verbond van christophorus heb ik het vlechten van manden als hobby.

Het verbond van christophorus is een levende geschiedenis groep die  het leven uitbeelden uit de periode van 1450 tot 1500. De manden en pijlenkokers (quivers) die ik maak zijn historisch verantwoord en te gebruiken op historische evenementen. Tevens kunt u me aan het werk zien op diverse historische evenementen in Nederland en Belgie.

Tevens geef ik workshops op basisscholen om leerlingen en leerkrachten kennis te laten met het ambacht  mandenvlechten.

U kunt diverse modellen bij mij bestellen of kopen. De kosten van de mand hangen af van het gewenste model en formaat. U betaalt eigenlijk alleen de materiaalkosten.

Om een indruk op te doen, neem eens een kijkje op de fotopagina.